Även de stora började som ett startup-företag en gång i tiden…

Välkomna till bloggen och vårt första inlägg. Vill ni läsa mer om vad vi gör klicka här.

När man tänker på startups så förs tankarna oftast till it- världen, men i själva verket så är det en term som inkluderar alla branscher. Oavsett vad du har för slags idéer och tankar, framtidsplaner och innovationer så kan du alltså vara med i det världsomspännande community som startup-verksamheten är idag.

Här i Sverige finner vi många startups, så trots att det är ett litet land så har svenskarna mycket att ge vad gäller nya affärsidéer. Klimatet för startups är väldigt bra både här i Sverige och i övriga världen, så var inte rädd för att göra din dröm sann!

Att vara orädd och våga chansa!

Startups drivs av unga och orädda personer som är riskbenägna och det är det som gör att det är så spännande att vara delaktig i! Idag har de unga så mycket kunskap som de äldre generationerna saknar och det gör att de unga behövs på marknaden på ett helt annat sätt än förr. De gamla direktörerna med allvetande blickar är inte riktigt vad världen ser idag, utan idag är det mer ungdomar som sköter saker och ting. Detta innebär att de stela kostymerna är utbytta till coola sneakers och slitna jeans och visst är det underbart att vi kommit så långt i samhället att vi kan få se ut precis som vi vill även om vi driver ett framgångsrikt företag?

Ge din idé den chans den förtjänar

ge din ide en chans

Som sagt så är startups någonting som hör samman med unga drivande krafter som är beredda att riskera saker och ting på vägen mot sitt mål. Detta gör att det finns många förebilder för unga personer. Detta, i sin tur, gör att de unga får mer kött på benen och att de vågar ge sig in i denna värld.

Just din idé, eller dina idéer kan mycket väl vara det nya som tar världen med storm, för som vi vet idag så är det nya startups som tar oss med storm på löpande band numera. Detta handlar om att klimatet för startups är gästvänligt och öppet och att man idag ser på båda udda och nya idéer på ett helt annat sätt än vad man gjorde förr.

Som sagt, även de stora, så som Google var ett startup- företag en gång i tiden!

Äldre generationer som investerare

När det är de unga som sköter idéerna så blir det svårt för de äldre generationerna att göra något annat än att anställa ungdomarna, men det finns en annan sak som de kan bistå med och det är pengar!

Ofta har de unga som sysslar med startups inte så mycket pengar att röra sig med och då är det perfekt att ha ett samarbete med de äldre generationerna som kan bistå med de pengar som behövs. Det brukar ge ganska så snabb och bra avkastning, så det är inte alltid en så riskfylld investering, men visst är det så i vissa fall.

Djupdykning i ett startup – Affiliate marketing inom träning

Affiliate marketing och SEO är några av de hetaste startup områdena de senaste 10-20 åren. Det handlar om att skapa en kanal (ofta hemsida) dit man får besökare. Man promotar och/eller skriver fakta om en viss produkt eller kategori av varor. Man har sedan länkar till webbshoppar där man kan köpa dessa produkter och om någon besökare klickar på dessa länkar och sen genomför ett köp får sajtägaren en viss procent. Ett exempel på en sån här affiliatesida är balanskudden.nu där den som tänkt köpa en balanskudde hittar tips och nyttig information. En balanskudde är ett träningsredskap som förbättrar balans och core-muskulatur. Vidare finns det även så kallade affiliatelänkar vi nämnde ovan till webbshoppar som säljer just balanskuddar.

Tack vare SEO (google) kan sidan få naturliga besökare varje dag som klickar på länkarna och köper. Det är en vanlig och enkel form av startup som ofta leder till större projekt i framtiden.