Startups och klichén med pingisbordet

pingis

Det här med nystartade företag med endast unga personer på kontoret har ofta beskrivits med pingisbordet mitt på kontoret, att man kan komma och gå som man vill, att man kan dricka öl på lunchen med mera, med mera.

Denna kliché att unga personer som har ett driv och som startar intressanta startups har fullt sjå med att spela pingis och ”hänga” snarare än att arbeta finns såklart på grund av att unga personer har en helt annan bild av hur ett företag ska se ut än vad de äldre generationerna har.

Trevlig stämning som prioritet

Att det är lite mer avslappnat och trevligt med öppna ytor och en platt organisation verkar märkligt för de äldre generationerna som är vana vid betydligt mer stela arbetsvillkor och en vertikalt uppbyggd organisation. Detta gör att det är lätt att lyfta fram just pingisbordet som en typisk bild av hur det är för kidsen numera.

I själva verket handlar såklart pingisbordet om att alla som arbetar i organisationen ska känna sig hemma och bekväma och som en del av teamet. Idag har vi en annan syn på rollfördelningen både i kärleksrelationer, på arbetsplatser och i andra miljöer och såklart är det så att de unga tar med sig allt det de lärt sig in i arbetslivet.

Nytta och nöje!

När man har turen att vara tillräckligt uppfinningsrik och modig så kan man utan svårigheter komma in i den värld som startups skapat och när man väl kommit in i denna trevliga värld med behaglig och spännande atmosfär så vill man stanna där!

Om du känner att det känns lite osäkert är det förmodligen för att du lyssnat på fel människor, så det bästa är att se till att du umgås med personer som har samma innovativa tänk som du själv har, för då kan du få ut mycket av att vara ung och uppfinningsrik!